En ny begivenhedsrig uge på den danske vækstbørs er nu slut, og vi kan se tilbage på nogle af højdepunkterne fra ugen.

I toppen finder vi SameSystem med en stigning på 63%, som er et af de selskaber, der har været regnskabsaktuelle. SameSystem har skævt regnskabsår, og har derfor præsenteret regnskab for første kvartal. I kvartalet oplevede selskabet en omsætningsvækst på 28% ift. samme periode sidste år, og realiserede desuden et EBITDA på -0,7 mio. kroner. Til aktiens udvikling skal man dog bemærke, at det var en handel på ca. 1.200 kroner, der fik aktien til at stige fra kurs 1,28 til kurs 2,00 kort inden markedet lukkede fredag.

Astralis, CS MEDICA, Nexcom, Happy Helper, NORD.investments og Curasight har også alle oplevet en tocifret procentstigning gennem ugen. Astralis og CS MEDICA har begge været uden med store nyheder. Astralis har meddelt, at de ønsker at lave en strategisk gennemgang, mens CS MEDICA har meddelt, at de har indgået en aftale med en kinesisk partner om at tegne nye aktier i kurs 28,13.

Ugen har også budt på regnskab fra Movinn, Hove, RISMA, Relesys og Donkey Republic. Bedst gik det for Movinn med en stigning på 6%. I regnskabet kunne Movinn præsentere en omsætning på 73,3 mio. kroner med et positivt EBITDA på 7,0 mio. kroner. I 2023 forventer Movinn at løfte omsætningen til 83,5-88 mio. kroner med et positivt EBITDA på 10-12 mio. kroner.

Blandt ugens andre nyheder, som ikke er regnskabsrelateret, har bl.a. Shape Robotics annonceret resultatet af sin emission, som blev overtegnet, Erria har givet en opdatering på sine aktiviteter i Vietnam, der oplever fremgang, Scandinavian Medical Solutions og Hove har begge annonceret endnu et salg, Freetrailer har indgået et strategisk samarbejde med PMU Second Hand, DecideAct har sikret en investering på 4,1 mio. kroner, hvor også Konsolidator har fået tilsagn om de resterende 2,5 mio. kroner, som de søgte i deres rettede emission på i alt 18,5 mio. kroner.

Brain+ slutter ugen med et fald på 42%. Det sker efter, at selskabet har annonceret, at de at de planlægger en kapitaludvidelse. Brain+ forventer at udbyde units, der består af to aktier, to TO 2 warrants og to TO 3 warrants, hvor prisen per unit er 1 krone. Det svarer til en pris per aktie på 0,5 kroner.