Shape Robotics meddeler i dag, at de den 1. juni 2023 åbner et datterselskab i Moldova og eksekverer dermed på den strategi, som selskabet udmeldte før den succesfulde kapitalrejsning tidligere i år.

Selskabets partnerskabsbaserede vækststrategi får med de rejste midler således yderligere momentum i form af vigtig lokal repræsentation med salgsteam og et showroom i Moldovas hovedstad, Chisinau. Med en ny og forstærket bestyrelse sætter den danske EdTech-koncern dermed endnu et teknologisk fodaftryk hen over det østlige Europa med inspiration og knowhow fra hovedmarkedet Rumænien.

Moldova har i dag en voksende tech-sektor, og der er stor politisk interesse i at hæve uddannelsesniveauet for befolkningen på tværs af aldersgrupper. Dette giver Shape Robotics gode forudsætninger for at finde lokal, kvalificeret arbejdskraft samt langsigtede afsætningsmuligheder for selskabets nøgleklare EdTech-løsninger.

Ifølge CEO for Shape Robotics, André Fehrn, er det lille, østeuropæiske land Moldova med en befolkning på ca. 2,6 mio. et modent marked for undervisningsteknologi. Moldova er et land, der på både kulturelt, politisk og teknologisk niveau orienterer sig mod nabolandet Rumænien, hvor Shape Robotics teknologi på få år har fået en stor rolle i landets EU-støttede digitalisering af undervisningssystemet.

Som EU-ansøger siden 2022 er Moldova inkluderet i flere internationale programmer finansieret af EU og Verdensbanken med henblik på at hæve tech- og uddannelsesniveauet i befolkningen. De identificerede programmer udgør en stor del af Shape Robotics’ omsætningspotentiale i landet. Shape Robotics etablerede allerede i august 2022 et Smartlab i Hyperion, hvor et hold lærere blev uddannet i brugen af laboratoriet. Disse lærere fungerer nu som ambassadører og kan understøtte Shape Robotics i at udvide undervisningen til andre skoler i Moldova.

Administrerende direktør for Shape Robotics, udtaler i denne forbindelse:

Moldova udgør på mange måder en lillesøster til Rumænien, hvor vi allerede har bevist vores værd. Nu udvider vi vores forretning i regionen og er klar til at igangsætte hele vores partnerskabs- og distributionsnetværk til at vinde størst mulige markedsandele. Driftsomkostningerne er desuden relativt lave i Moldova, hvilket gør landet attraktivt for udenlandske investeringer.