En nyhedsrig uge på de danske vækstbørser er nu overstået, hvor flere selskaber har præsenteret kvartalsrapport for første kvartal af 2023.

Bedst er det gået CS MEDICA, som er steget 13%. CS MEDICA har bl.a. meddelt, at de har modtaget positive resultater fra deres kliniske studie indenfor deres Nasal Protect Gel mod høfeber og allergisk rhinitis, som er irritation i slimhinden i næsen.

I løbet af ugen har Wirtek, Impero, Relesys, Shape Robotics og Cessatech leveret kvartalsrapport for første kvartal af 2023. Både Impero, Shape Robotics og Cessatech slutter ugen i grønt, hvor Impero i sin kvartalsrapport kunne berette om en ARR-vækst på 40% sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, mens de samtidig kunne fastholde sine forventninger for året. Impero-aktien steg 7% gennem ugen.

Shape Robotics steg ligeledes 7%, og realiserede i første kvartal en omsætningsvækst på 166% til 18,9 mio. kroner, mens de også fastholdte sine forventninger. Wirtek og Relesys kunne desuden også fastholde sine forventninger ifm. deres kvartalsrapporter, og registrerede begge en tocifret vækst målt på hhv. organisk vækst og ARR-vækst.

Blandt ugens andre nyheder kan nævnes en opjustering fra Scandinavian Medical Solutions, hvor WindowMaster omvendt har nedjusteret sine forventninger. Scandinavian Medical Solutions forventer nu at nå en omsætning på 150-165 mio. kroner i 2022/23 mod tidligere 140-155 mio. kroner. På EBITDA-niveau forventer selskabet nu at nå et resultat på 18,5-20,5 mio. kroner fra tidligere 17-19 mio. kroner. WindowMaster forventer nu at nå en omsætning på 240-250 mio. kroner fra tidligere 260-270 mio. kroner, og resultatet målt på EBITDA forventes at ende i intervallet 14-19 mio. kroner fra tidligere 23-28 mio. kroner.

Brain+ har annonceret selskabets andet salg, efter de har indgået en aftale med Gladsaxe kommune om adgang til at bruge CST – Therapist Companion på et demenscenter i kommunen. Derudover har DecideAct annonceret to nye partnerskaber samt en ny kontrakt i Island med Samband Íslenskra Sveitarfélaga, som svarer til KL i Danmark. Hove har samtidig fortsat sin positive nyhedsstrøm med flere nye ordrer.