Shape Robotics har her til morgen meddelt, at de har underskrevet en distributionsaftale med danske KUBO Robotics. KUBO Robotics er ligesom Shape en danske EdTech virksomhed, der har udviklet en undervisningsrobot.

KUBO Robotics blev grundlagt i 2016, og har udviklet undervisningsrobotten KUBO, der hjælper med at introducere børn i børnehaver og indskolingen til kodning og digital forståelse. Distributionsaftalen åbner det store Rumænske marked for endnu en danskudviklet undervisningsrobot, og giver Shape Robotics mulighed for at tilbyde skolerne i Rumænien komplette løsninger baseret på et bredere sortiment af undervisningsteknologi.

Shape Robotics er dybt involveret i store offentlige projekter i Rumænien, hvor EU og den rumænske regering i disse år investerer massivt i landets undervisningssystem. Gennem deres ”Recovery and Resilience Plan”, er der afsat mere end tre mia. euro til investering i en digitalisering og modernisering af skolerne, hvor der bl.a. skal bygges 1.175 SmartLabs og 10.000 informatiklokaler.

CEO hos Shape Robotics, André Fehrn, udtaler ifm. distributionsaftalen:

KUBO-robotten er en rigtig god læringsplatform til de yngste elever og en naturligt trædesten for eleverne inden de begynder at bruges vores eget Fable Robot system. Der er gode synergier i dette samarbejde.