Shape Robotics har i dag meddelt, at selskabet er valgt som underleverandør i et projekt i Rumænien.

I projektet skal der installeres tre robot laboratorier på skoler i Bukarest bydelen Sektor 5. Ordren har en værdi på ca. TDKK 600 for Shape Robotics Romania. Robotlaboratorierne skal implementeres i Q4 2021.

Shape Robotics har allerede annonceret en pæn ordreindgang i fjerde kvartal. I alt har Shape Robotics annonceret en ordreindgang svarende til 6,5 mio. kroner. Derudover meddeler Shape Robotics i dag, at der blandt de ikke-annoncerede ordrer er en indgang svarende til ca. 2,4 mio. kroner.

Baseret på denne ordreindgang er Shape Robotics allerede inden for sin guidance, som lyder på 14-17 mio. kroner. Det er dog vigtigt at bemærke, at flere af de annoncerede teknologilokaler, robot laboratorier og SmartLabs endnu ikke er færdig implementeret. Ordren bliver først bogført, når projektet er afsluttet, og hvis der skulle ske forsinkelser i implementering, fx på grund af adgang til skoler, er der derfor en risiko for at noget at omsætningen først vil blive bogført i 2022.

Det annoncerede projekt i Rumænien i dag er ikke relateret til det EU-finansierede projekt, hvor Shape Robotics forventer at skulle levere op til 1.175 SmartLabs svarende til en værdi op mod 420 mio. kroner for selskabet i hele perioden.

Forventningen er, at implementeringen af de 1.175 Smartlabs påbegyndes i Q1 2022 og vil tage 2-3 år at færdiggøre.