Shape Robotics meddeler i dag, at de har indgået en foreløbig købsaftale af den rumænske teknologivirksomhed Video Technic Systems for at kunne øge leveringskapaciteten til en kraftigt stigende efterspørgsel på uddannelsesteknologi i form af nøgleklare EdTech-løsninger til Central- og Østeuropa.

Som specialister i at konstruere og implementere helstøbte teknologiløsninger i Rumænien og Bulgarien understøtter opkøbet af VTS Shape Robotics’ ambition om at blive en førende international EdTech-leverandør.

VTS har 12 ansatte og omsatte for næsten 27 mio. kroner i 2021 med et positivt resultat på over 1 mio. kroner Købesummen forventes at udgøre ca. 1.25 mio. EUR i aktier til markedskurs i Shape Robotics, som dermed forøger aktiekapitalen med ca. 535.000 aktier. De nuværende ejere af VTS er højt motiveret for at arbejde for Shape Robotics, og har derfor ønsket at blive kompenseret i aktier. Selskaberne forventer, at den endelige købsaftale underskrives inden 9. september.

Understøttet af massive EU-midler investerer især lande i Central- og Østeuropa et tocifret milliardbeløb i at digitalisere uddannelser med et mål om at øge brugen og forståelsen af ny teknologi på så mange relevante uddannelsesfelter som muligt.

I Shape Robotics’ hovedmarked, Rumænien, investeres over 20 mia. kroner i uddannelse, hvoraf 70 pct. er øremærket digitalisering. Her skal folkeskoler, gymnasier og universiteterne grundlæggende digitaliseres, og det store østeuropæiske land har et erklæret mål om at installere 10.000 teknologi lokaler med variationer af IT-udstyr og uddannelsesteknologi.

Shape Robotics er i august påbegyndt samarbejdet med IT- og elektronikforhandleren Altex og er i gang med at levere de minimum 1.175 SmartLabs til det rumænske marked i samarbejde med INACO. Bulgarien, Ungarn, Polen, Italien og flere andre europæiske lande har igangsat lignede investeringer i digitalisering af uddannelser, hvorfor det for Shape Robotics er helt afgørende at bygge en forsyningskæde, som kan imødekomme den store efterspørgsel.