Shape Robotics meddeler her til morgen, at de i partnerskab med en af Rumæniens førende elektronik- og IT-distributører NOD (Network One Distribution) over de næste 3 år vil sælge Shape Robotics’ egen robot, Fable, samt 3D-printere og VR-briller via NOD’s vidt favnende distributionsnetværk.

Første ordre på ca. 7 mio. kroner leveres allerede i indeværende måned, og begge parter forventer i henhold til kontrakten, at der suppleres med lignende ordrer ca. tre gange om året i de kommende tre år til en samlet forventet faktureringsværdi på 60 mio. kroner.

NOD er markedsledende elektronik- og IT-distributør i Rumænien med årlig omsætning på over 3 milliarder kroner og anses som en sværvægter i Øst- og Centraleuropa med mere end 20 års erfaring og flere tusinde partnere. Fra Covid-19-tiden og frem har NOD intensiveret sit fokus på at digitalisere Rumænien og sigter strategisk efter at implementere de mest innovative løsninger og nyeste teknologier for at fremme udviklingen mod at modernisere det rumænske samfund.

Med et stærkt præsterende hold i både Danmark og Rumænien og lokal repræsentation i form af stærke partnere gør Shape Robotics sig bemærkede på det internationale EdTech-marked med store ordrer og eksklusivaftaler med anerkendte IT-brands og erfarne distributører, herunder Samsung Electronics, Altex, INACO og nu også NOD.

Ordren indeholder både Shape Robotics’ egen Fable-robot samt 3D printere og VR-briller, der alle er delelementer i selskabets stadig mere populære og nøgleklare uddannelses-laboratorier, SteamLabs, der i dag står for størstedelen af selskabets omsætning. Selskabets CEO, André Fehrn udtaler:

Vi har i indeværende år landet flere tunge partnerskabsaftaler og forventer nu at runde en trecifret millionomsætning til næste år, og vi har opnået en rentabel drift. Nu kan vi understøtte vores vækstambitioner ved at forløse en akut efterspørgsel efter nøgleklare EdTech-løsninger, der understøttes af offentlige og allerede allokerede midler på tværs af Europa. Vi løber rigtig stærkt og har placeret os forrest i feltet og partnerskabet med NOD giver os endnu flere kræfter.