Shape Robotics har her til morgen meddelt, at de som følge af en stor ordre opjusterer sine omsætningsforventninger til regnskabsåret 2022 til 60-70 mio. kroner mod tidligere 42-47 mio. kroner.

Ordren kommer ifm. det rumænske skoleprojekt, hvor Shape Robotics nu skal levere 100 såkaldte SmartLabs. Projektet samlede mål er at implementere minimum 1175 SmartLabs i Rumæninen indenfor 2-3 år. Ordren på de 100 SmartLabs har i sig selv en værdi på 60 mio. kroner, og forventes at kunne faktureres i løbet af første halvår 2022.

CEO og grundlægger af Shape Robotics, David Johan Christensen udtaler:

Så er ordren i hus, og nu skal varen leveres. Vi har i løbet af efteråret bygget, testet og perfektioneret 15 succesfulde SmartLabs, som har sat os i stilling til at kunne levere de i første omgang 100 laboratorier på baggrund af et solidt erfaringsgrundlag, og vi har minimeret risici. Vi har halveret vores produktionstid, fundet stærke lokale og internationale samarbejdspartnere og har opbygget en solid logistikkæde. Før tog det en uge fuldt ud at installere et laboratorie. Nu kan vi gøre det på 2-3 dage. Vi bliver hver dag hurtigere og optimerer løbende vores leverancer og vores tætte samarbejde med lokale undervisningssystemer.

Shape Robotics kommer til at ansætte et tocifret antal medarbejdere i Rumænien over de næste måneder. Det gøres for, at organisationen er klar til at levere plug and play SmartLabs over hele Rumænien. Der opleves foruden det store skoleprojekt også en efterspørgsel fra de private skoler i Rumænien.