Shape Robotics har i dag leveret kvartalsrapport for Q3.

Selskabet lander på en omsætning på 764t kroner svarende til et fald på 54% sammenlignet med samme periode sidste år. Omsætningen for de første tre kvartaler ender således på 5,1 mio. kroner svarende til en stigning på 9%. Samtidig fastholder Shape Robotics sin guidance for hele året, og forventer at nå en omsætning på 14-17 mio. kroner.

Blandt højdepunkterne i kvartalet kan blandt andet nævnes selskabet fortegningsemission, som blev væsentligt overtegnet, opkøbet af EdTech virksomheden StoryKids i Rumænien og selvfølgelig det store Smart Lab projekt i Rumænien, der skrider planmæssigt fremad. Projektet med 1.175 Smart Labs har et omsætningspotentiale på over 400 mio. kroner.

Shape Robotics’ CEO, David Johan Christensen udtaler:

På flere andre nøglemarkeder har Q3 ikke levet op til vores forventninger, og derfor ser vi en nedgang i salget i perioden sammenlignet med sidste år. Vi fortsætter arbejdet med at øge salget på de nøglemarkeder, der stadig er bagud. Ordreindgang og pipeline for Fable og SmartLab samlet set ser dog stærk ud i Q4, og vi forventer derfor fortsat en omsætning på DKK 14-17 millioner i 2021.

I 2020 omsatte Shape Robotics til sammenligning for 6 mio. Kroner, hvorfor de guider med en omsætningsfremgang på over 130%.