Succes på det hastigt voksende rumænske marked for undervisnings‐teknologi har nu spredt sig til nabolandet Moldova, der har valgt INACO og Shape Robotics’ nøgleklare Smart Labs til fremvisning og test i hovedstaden.

I Moldovas hovedstad kan skoleledere og øvrige offentlige interessenter egenhændigt nu opleve den nøgleklare totalløsning inden for Edtech, som Shape Robotics sammen med INACO skal levere til foreløbigt minimum 100 rumænske skoler og som står i en stykpris på ca. 700.000 kroner. Et uddrag af et Smart Lab fremgår af billedet.

Testfaciliteten skal danne grundlag for senere udrulning i Moldovas skolesystem, der støttes massivt af EU‐ midler i forbindelse med de EU‐krav til digitalisering i processen frem mod fuldt EU‐medlemskab. Lokalt i Moldova har uddannelsesinstitutioner store forventninger til at få Shape Robotics’ undervisningsteknologi til landet.

Shape Robotics teknologi og erfaring inden for undervisning af unge i de såkaldte STEAM‐fag kan dermed blive en vigtig brik i Moldovas bestræbelser på at blive fuldt ud digitaliseret, og satset på Smart Labs understreger landets seriøsitet som officielt EU‐ansøgningsland. Det forventes derfor, at Moldova i de kommende år vil blive tildelt ressourcer fra EU til at opgradere infrastruktur og uddannelse, herunder et fokus på digitalisering i uddannelse. Med stærke historiske og kulturel tilknytning til nabolandet Rumænien, har Moldova nu så at sige kigget til “storebror” for at se, hvad Rumænien gør i forhold til digitalisering.

Shape Robotics’ administrerende direktør, André Fehrn udtaler:

Vi har erfaring for at vores SmartLabs imponerer både elever og skoleledere. Når de først træder ind i vores SmartLabs og oplever hvordan teknologien i løbet af få minutter kan omsættes til indlæring for de unge, så tager interessenterne personlige erfaringer med hjem til kommunen eller skolen og nævner vores navn. Ligesom med Rumænien står vi klar til at levere INACOS’ SmartLabs til hele Moldova.