Scandinavian Medical Solutions har i dag annonceret salget af en Siemens MAGENTOM Prisma Fit 3T, en avanceret og yderst populær MRI-scanner, der med opgraderet Fit-teknologi stadig er ultraaktuel til avancerede scanninger på f.eks. forskningshospitaler.

Når denne Prisma Fit igen er installeret, skal den bruges specifikt til forskning indenfor neurologien. Flere faktorer er af betydning, når forskningshospitaler skal investere i nyt billeddiagnostik udstyr – heriblandt gradienter, magnetstyrke, gantry-åbningens størrelse samt software, da særligt disse har betydning for billedkvaliteten.

Ved 3T MRI-scannere er der en høj feltstyrke, hvilket i praksis betyder, at der er større detaljeringsgrad, minimale skygge-effekter, hvorfor komplekse undersøgelser og virtuelle biopsier af b.la. tumorer i hjernen er mulige. Scannerens alder har i denne forbindelse ikke særlig stor betydning. Denne specifikke scanner er ydermere Fit-opgraderet, hvilket betyder, at størstedelen af systemets komponenter er blevet udskiftet.

Salget udgør et større beløb end 2 mio. kroner, og offentliggøres derfor i henhold til selskabets informations- og kommunikationspolitik. Ordren ligger inden for intervallet 2,0-3,5 mio. kroner. Scandinavian Medical Solutions’ CEO, Jens Krohn udtaler:

Det er fantastisk, at en MRI-scanner af ældre dato stadig er ultraaktuel i dagens verden, og vi er fantastisk stolte af at kunne levere avanceret MRI-teknologi til forskningssites. Hos Team SMS har vi udstyr, der kan bruges til mere end blot almindelig drift. Homogenitet og opløsning er essentielt, og det kan denne kraftige Siemens scanner opfylde til fulde.