Scandinavian Medical Solutions meddelte i går, at de har leveret en Siemens Espree 1.5T MRI-scanner til amerikansk kunde.

Som det er tilfældet med langt størstedelen af MRI-leverancer til USA, har forsendelsen været opdelt i to. Magneten er blevet fragtet med fly, for at sikre mest optimale forhold for denne, mens det resterende af systemet er blevet fragtet med skib tværs over Atlanterhavet.

Scanneren blev produceret til i 2011, men selvom den har et årti på bagen, så er den langt fra outdated. En scanner af denne type er stadig meget populær – blandt andet grundet en bred gantry-åbning. Salget udgør et beløb større end 2 mio. kroner og offentliggøres derfor i henhold til selskabets informations – og kommunikationspolitik. Ordren ligger inden for intervallet 2-3,5 mio. kroner.

Levering og risikoovergang af udstyret fandt sted søndag i uge 46 2022. Ordren ændrer ikke på selskabets tidligere udmeldte guidance for omsætning og EBITDA i regnskabsåret 2022/23. Tidligere på ugen meddelte Scandinavian Medical Solutions desuden, at de har fået en ny institutionel investor ombord gennem Nordic Compound Invest. Efterfølgende har bestyrelsesmedlem Morten Rasmussen købt aktier for ca. 261t kroner, mens Jens Krohn har købt 50.000 aktier af Martin Lind, som er Head of Sales.