Swiss Properties Invest kunne i går meddele, at de har færdiggjort overtagelsen af den ottende ejendom til porteføljen.

Den nyerhvervede ejendom er 1.540 kvadratmeter og ligger i byen Liestal i kantonen Basel Landschaft i Schweiz. Ejendommen er opført i 1973, og er sidenhen gennemrenoveret i 2014/2015, hvor den i dag har 1.540 kvadratmeter kontor inkl. lagerplads. Selve grunden er 467 kvadratmeter.

Swiss Properties Invest beskrev ejendommen som værende en meget attraktiv investeringsmulighed, der levede op til alle de opkøbskriterier, som selskabet beskrev i sit prospekt. De fire opkøbskriterier er 1) kommercielle udlejningsmål af høj kvalitet. 2) erhvervsejendomme med stærke lejere og en forrentning på 4,5% ved en optimeret drift af lejemålet. 3) være baseret på attraktive lokationer i Schweiz, der inkluderer skatteforhold, en veletableret infrastruktur og en positiv forventet udvikling i området, der over tid kan drive ejendomspriser op. 4) prisniveauer fra 5 mio. til 30 mio. schweizerfranc. En schweizerfranc svarer i skrivende stund til 7,75 danske kroner.

Ejendommen lever altså op til disse fire kriterier, mens ledelsens vurdering er, at der er en god mulighed for en attraktiv forrentning af den investerede kapital, der yderligere forstærkes af muligheden for solceller på bygningen.

Dette seneste opkøb er den mindste ejendom i porteføljen målt på kvadratmeter. Den største ejendom i porteføljen målt på kvadratmeter, har 5.923 kvadratmeter, som kan udlejes og en grundstørrelse på 9.936 kvadratmeter. Den fulde ejendomsportefølje kan findes på virksomhedens hjemmeside gennem dette link.