Trophy Games offentliggjorde i går efter markedsluk årsrapport for 2023, hvor selskabet formåede at vækste trods et generelt fald i industrien.

Trophy Games nåede en omsætning på 54,4 mio. kroner svarende til en vækst på 8% ift. 2022, mens selskabet nåede et EBITDA på 11,3 mio. kroner svarende til en vækst på 26%. EBT-resultatet endte på 3,1 mio. kroner svarende til en vækst på 119%. Dermed lever Trophy Games op til sine egne forventninger, som blev opjusteret i oktober måned. Trophy Games forventede at nå en omsætning på 51-56 mio. kroner, et EBITDA på 8-12 mio. kroner og et EBT på 0,5-5,0 mio. kroner.

Det er særligt transportserien, der driver væksten for Trophy Games. Transportserien omsatte i 2023 for 37,1 mio. kroner svarende til en vækst på 34%, hvor Airline Manager fortsat er det mest omsætningsgenerende spil med størst indtjening. I december introducerede Airline Manager muligheden for reward ads, hvor brugerne får belønninger i spillet for at se reklamer, hvilket løftede omsætningen i december med 135.000 kroner uden at kannibalisere det normale salg. Den store vækst for transportserien skyldes dog de nye titler, herunder Shipping Manager og Train Manager.

Trophy Games havde ved udgangen af 2023 en kontantbeholdning på 24,7 mio. kroner uden gæld. I løbet af 2023 gennemførte Trophy Games to opkøb, og fremadrettet ønsker Trophy Games ligeledes at inkludere opkøb i strategien. Alt imens opkøb forbliver en del af strategien og selskabet udvikler transportserien, fortsætter selskabets gamle titler, der primært dækker over fodboldmanagerspil, med at genere en solid omsætning og indtjening, uden der investeres yderligere i markedsføring eller udvikling.

Det nye år bliver endnu et spændende år for Trophy Games. Årets første lancering forventes at ske i april med Energy Manager efterfulgt af Truck Manager i tredje kvartal 2024. Trophy Games vurderer, at Truck Manager på sigt kan blive den største titel i selskabets transportserie. Derudover venter lanceringen af The Ranchers, hvor en succesfuld lancering vil åbne nye forretningsområder for Trophy Games.

Trophy Games havde allerede inden udgivelsen af årsrapporten præsenteret sin guidance for 2024. Trophy Games forventer i 2024 at nå en omsætning på 59-68 mio. kroner med et EBITDA på 11-15 mio. kroner samt et EBT på 2-6 mio. kroner. Denne guidance inkluderer ikke potentielle opkøb.