Det er blevet fredag aften, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på den danske vækstbørs, hvor særligt Erria har taget opmærksomheden.

Erria meddelte fredag i sidste uge efter markedsluk, at de har vundet deres største kontrakt nogensinde med Ørsted, og opjusterede i denne forbindelse deres guidance. Kontrakten er femårig med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Ørsted Bioenergy & Thermal Power A/S (Ørsted) estimerer kontraktsummen til maksimalt 450 mio. kroner. Erria forventer nu at nå en omsætning på 110-120 mio. kroner i 2022 mod tidligere 90-100 mio. kroner samtidig med, at selskabet forventer at nå et EBITDA på 4-6 mio. kroner mod tidligere 2-4 mio. kroner.

Ellers er det de røde farver, som har domineret, hvor fokus fortsat har været rettet mod inflationen og renten. Shape Robotics har dog også haft en god uge med en stigning på 41%, efter aktien faldt 23% i sidste uge, hvor selskabet annoncerede en ledelsesændring, som indebærer, at selskabets grundlægger, David Johan Christensen, stopper efter gensidig aftale som Executive Vice President i Shape Robotics ved udgangen af juli 2022 og fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.

ViroGates er faldet 28%, efter selskabet har annonceret en fortegningsemission, hvor selskabet maksimalt vil hente omkring 19 mio. kroner. Aktierne kan tegnes til en kurs på 60 kroner per aktie, hvilket svarede til en rabat på 25% over 30 dages gennemsnit. Efter ugens fald handles aktien nu ca. til tegningskursen på 60 kroner per aktie.

OrderYOYO annoncerede fredag en stor nyhed, idet selskabet er nået til aftale med tyske app smart om en transaktion, hvor OrderYOYO vil opkøbe app smart. Det vil bl.a. medvirke til, at det kombinerede antal af restaurantpartnere er over 9.000, og at OrderYOYO står meget stærkere på flere markeder, herunder det tyske. Aktien faldt 13% gennem ugen.

Hove har desuden meddelt, at deres første private label ordre er klar til afsendelse fra Glostrup. Derudover har flere i Hove-ledelsen købt aktier i selskabet, hvilket også har været et tema hos RISMA. Scandinavian Medical Solutions har offentliggjort salget af endnu en Philips Ingenia 3T MRI-scanner. Salget udgør et større beløb end 2 mio. kroner.