Den netop overståede uge på de danske vækstbørser har budt på en række nyheder, der har sendt en af de helt små aktier i Danmark op med hele 66%.

Monsenso har efter en stigning på 66% gennem ugen igen rundet en markedsværdi på over 10 mio. kroner. Monsenso kunne onsdag offentliggøre, at de er blevet valgt som den bedste tilbudsgiver i et offentligt udbud og underskrev en rammeaftale for at levere sin digitale løsning til understøttelse af sundhedsydelser i en europæisk hovedstad.

Odico har fortsat den positive trend fra sidste uge, og er i denne uge steget yderligere 48%. Mandag modtog Odico den endelige ordre fra Adserballe & Knudsen vedrørende robotbaseret opskæringsservice af træ til råhus-konstruktionen af 63 almennyttige boliger til Sømmens Vænge i Roskilde.

OrderYOYO afslutter ugens top-3 aktier med en stigning på 23%. OrderYOYO har præsenteret foreløbige nøgletal for andet kvartal 2023, hvor de kunne berette om en fortsat solid vækst og opjusterede sine forventninger. OrderYOYO forventer nu at nå en ARR på 250-260 mio. kroner ved udgangen af året mod tidligere 245-255 mio. kroner. På omsætningsniveau forventer OrderYOYO nu at nå en omsætning på 220-235 mio. kroner fra tidligere 215-230 mio. kroner, mens forventningerne til EBITDA er løftet til 15-20 mio. kroner fra tidligere 13-18 mio. kroner.

Blandt ugens andre nyheder kan nævnes, at Alefarm Brewing har indgået et samarbejde med Sjøbeck Øl og Vand, WindowMaster har etableret et nyt partnerskab i Hong Kong, hvilket udvider selskabets netværk i Asien, BactiQuant har budt velkommen til sit første medlem af sit Advisory Board, Daniel Patterson, som vil hjælpe selskabet i sit fokus på at tiltrække institutionelle investorer, mens Hydract har gennemført en rettet emission.

I ugens bund finder vi igen Astralis, som er på vej til at blive afnoteret fra First North. Aktien er faldet 27% i løbet af ugen, og er faldet over 60% den seneste måned.