I en uge med generel rød stemning på aktiemarkederne, har de røde farver også domineret på de danske vækstbørser.

Nogle selskaber er dog gået mod den negative stemning, hvor Alefarm Brewing, NORD.investments og Seluxit har oplevet tocifrede procentstigninger gennem ugen. Stigningerne kan umiddelbart ikke tilskrives selskabsnyt, men Seluxit er måske et af de selskaber, som kan drage fordel af de nuværende høje elpriser. Seluxit har nemlig løsningen ShowMe, som hjælper erhvervsdrivende med at reducere sit energiforbrug.

Freetrailer slutter også ugen med et lille plus, efter selskabet har meddelt, at de til oktober tilpasser priserne for forhåndsreservation og forsikring på det svenske og norske marked. De stigende materialepriser er den primære årsag til pristilpasningen. Samtidigt ensrettes prisstrukturen således, at den er den samme på de nordiske markeder.

Hove har modtaget en ordre på over 500.000 kroner fra en stor vindmølleoperatør i USA, og aktien slutter ugen med et fald på 3%. Ordren består af smøremidler, som skal bruges til vedligeholdelse af vindmøller i USA. Shape Robotics er faldet 4%, og har meddelt, at de har indgået en distributionsaftale med op til tre års eksklusivitet med KnowK, en af Italiens førende leverandører af uddannelsesteknologi.

DanCann Pharma startede ugen med at indgå et samarbejde med smertelæge Tina Horsted fra Horsted Institute om et ambitiøst patientprojekt. Observationsstudiet har til formål at skabe øget opmærksomhed om den potentielt gavnlige effekt af behandling med medicinsk cannabis. Aktien er faldet 8% gennem ugen.

I bunden slutter MapsPeople og LED iBond. Sidstnævnte har annonceret en kapitaludvidelse, hvor der vil blive udstedt nye aktier til kurs 0,80. Her ønsker LED iBond at hente op til 12,7 mio. kroner, hvilket skal finansiere selskabets strategi. Tegningsperioden starter den 17. oktober 2022, og aktien er faldet 19% gennem ugen.