Det er blevet fredag aften, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på den danske vækstbørs, hvor tre aktier slutter ugen med en kursstigning på over 20%.

CS MEDICA, NORD.investments og Hydract slutter alle med ugen med en stigning på over 20%. CS MEDICA meddelte fredag, at de har indgået en distributionsaftale med Cleanpure Scandinavia AB og Cleanpure UK Ltd, som vil distribuere CS MEDICAs produkter på det svenske marked og på Amazon i UK og Sverige. Hydract har landet en ordre på Basic ventiler til Carlsberg i Fredericia. Ordren skal leveres hurtigst muligt, og Hydract er sammen med sine underleverandører i fuld gang med at producere.

Monsenso slutter ugen med en stigning på 9%, efter selskabet bl.a. har meddelt, at de sammen med et konsortium af europæiske partnere modtaget tildelingsbesked fra en fond om et nyt projekt, som skal udvikle og teste nye, personlige, digitale interventionsprogrammer leveret via Monsensos platform for at forebygge mentale lidelser.

FOM Technologies er steget 3%, efter selskabet har leveret endnu en opjustering efter et stærkt ordreflow i årets sidste måneder. FOM Technologies forventer nu at nå en omsætning på 46-50 mio. kroner i 2022 mod tidligere 40-43 mio. kroner. I 2023 forventer FOM Technologies at løfte omsætningen til 55-60 mio. kroner fra tidligere 45-50 mio. kroner. For 2022 fastholdt FOM Technologies sine forventninger om at nå et positivt EBITDA på 1-3 mio. kroner, hvor de for 2023 har udvidet sit interval til 2-5 mio. kroner fra tidligere 2-4 mio. kroner. Dataproces, Impero, MapsPeople og ViroGates har ligeledes været ude at justere sine forventninger, primært nedad, hvor det særligt er på toplinjen, at væksten ikke er som forventet, hvor forventningerne til bundlinjen i højere grad afspejler et øget fokus på omkostningerne.

Brain+ slutter ugen med et fald på 5%. Selskabet har både meddelt, at de succesfuldt har fået implementeret ISO 13485, der er et såkaldt Quality Management System, og at de begynder et kommercielt pilotprojekt med Ældre Sagen. I bunden slutter Odico og Conferize, som begge er faldet 20%.