Wirtek har i dag offentliggjort kvartalsrapport for tredje kvartal 2023, der bekræfter de foreløbige nøgletal, som selskabet præsenterede i oktober måned.

Wirtek har således omsat for 17,5 mio. kroner i tredje kvartal, hvilket bringer den samlede omsætning i årets første tre kvartaler op på 52,9 mio. kroner svarende til en vækst på 10% ift. samme periode sidste år. Målt på EBITDA realiserede Wirtek et resultat på 1,2 mio. kroner i kvartalet, hvorfor EBITDA-resultatet for de første tre kvartaler ender på 4,8 mio. kroner.

I kvartalet har Wirtek modtaget nye ordre fra både eksisterende og nye kunder, særligt i selskabets forretningsområde med fokus på energi. Disse nye ordrer får dog først sin fulde effekt fra 2024, hvilket gør selskabet selvsikre på et stigende aktivitetsniveau i det kommende regnskabsår. I tredje kvartal 2023 har Wirtek dog oplevet udfordrende markedsforhold hos flere af selskabets kunder, mens inflationen har resulteret i stigende omkostninger, der har påvirket de finansielle resultater.

Wirtek har isoleret i sin forretningsenhed med fokus på energi oplevet en omsætningsvækst på 55% sammenlignet med forrige kvartal, efter selskabet har fået tre nye kunder på blot tre måneder. Denne forretningsenhed har dermed overgået Wirteks egne forventninger, hvor den positive udvikling er fortsat ind i fjerde kvartal. Wirtek forventer nu, at forretningsenheden vil vækste med mindst 70% i andet halvår sammenlignet med første halvår, hvor meldingen ved halvårsregnskabet var mindst 60%.

Wirtek forventer fortsat at nå en tocifret organisk omsætningsvækst i både 2024 og 2025 baseret på selskabets salgspipeline og løbende salgsarbejde. Derudover forventer Wirtek som minimum at gennemføre et yderligere opkøb i strategiperioden for Accelerate25XL-strategien for at nå målsætningerne. I den forbindelse beskriver selskabet, at de har voksende pipeline af potentielle opkøbskandidater.

For regnskabsåret 2023 fastholder Wirtek de forventninger, som de justerede i oktober måned. Dermed forventer Wirtek at nå en omsætning på 70-72 mio. kroner med et EBITDA på 6-7 mio. kroner.