Det har været en rød uge for aktiemarkederne, hvilket ikke har været en undtagelse for de danske vækstbørser, hvor størstedelen af aktierne slutter i rødt.

I toppen finder vi Astralis og MapsPeople, som begge har oplevet en stigning på ca. 18%. Astralis meddelte onsdag, at de opsiger kontrakten med selskabets sportsdirektør, Kasper Hvidt. Fredag kunne MapsPeople præsentere resultatet af selskabets right issue, hvor selskabet hentede knap 28,3 mio. kroner i bruttoprovenu.

Audientes har gennem ugen oplevet en stigning på 9%, efter selskabet har indgået en aftale med Shenzhen Hengtong Partner Company Ltd. omkring distribution og salg af selskabets produkter i Kina. Aftalen baner vejen for Audientes’ indtræden på det kinesiske marked, mens Hengtong samtidig investerer ca. 1 mio. kroner i Audientes gennem en rettet emission. SameSystem har oplevet en stigning på 7%, efter selskabet har offentliggjort en ændring af guidance, som inkluderede en nedjustering på omsætningen, men en opjustering af EBITDA.

Alefarm Brewing er steget 5%, og har indgået et samarbejde med Bar’godt, som er en craft beer-bar i København, som åbner til august. DecideAct og FOM Technologies har oplevet en stigning på hhv. 2% og 1%. DecideAct har skrevet kontrakt med en dansk kommune, som vil benytte DecideActs digitale platform til udrulning af kommunens strategier på klima- og erhvervsområdet. FOM har modtaget endnu en ordre på selskabets flagskibs slot-die coating maskine fra et USA-baseret MedTech selskab.

WindowMaster og Hove har begge oplevet et fald på 2% gennem ugen. WindowMaster har annonceret et af de største projekter i selskabets historie, hvor de dagen forinden vandt en rammeordre fra en lokal partner på det franske marked. Hove har offentliggjort endnu en private label ordre samt en ordre på over 500 tusinde kroner fra et amerikansk energiselskab. Impero har oplevet et fald på 5%, og lancerede tirsdag en ny platformsløsning, som skal gøre det seneste EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering, CSRD, let at overskue og implementere for virksomheder i alle størrelser.

I bunden finder vi Stenocare, som har oplevet et fald på 31%. Det sker efter selskabet tirsdag har præsenteret kvartalsrapport for første kvartal 2023. Dataproces har været regnskabsaktuelle med sin årsrapport for det skæve regnskabsår 2022/23, hvor de fastholdte de tidligere udmeldte forventninger til indeværende regnskabsår. Mdundo har desuden præsenteret sin guidance for det kommende regnskabsår, hvor de forventer en vækst i antallet af månedlige aktive brugere på 35%.