Den sidste handelsuge af første halvår 2023 er nu overstået, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, der bl.a. har budt på en stor stigning til Happy Helper, der er på vej til at blive afnoteret.

Happy Helper er steget 59% gennem ugen uden selskabsnyt. Alene i fredagens handels steg aktien 50%, hvilket skete under en handelsaktivitet på blot 3,5 tusinde kroner og høje spreads. Aktien er desuden på vej til at blive afnoteret fra First North.

Brain+, Nexcom, Seluxit, NORD.investments og Cessatech har alle oplevet en tocifret procentstigning gennem ugen. Cessatech har offentliggjort et spændende partnerskab med Ventis Pharma for CT001 i USA, som er et marked med stort potentiale, hvor selskabet potentielt kan generere omsætning fra i 2024. NORD.investments har meddelt, at selskabets CMO fratræder sin stilling fra ultimo september.

Shape Robotics har oplevet en stigning på 4%, og har været med flere nyheder gennem ugen. Først løftede selskabet sløret for deres seneste udvikling inden for uddannelsesteknologi med lanceringen af STEAMLab Assistant. Derudover har Shape Robotics meddelt, at de åbner det store polske marked for uddannelsesteknologi med at påbegynde et opkøb af EdTech-virksomheden, Skriware, der er specialiseret i 3D-print og robotløsninger til uddannelsesinstitutioner.

Hydract slutter i bunden sammen med MapsPeople, hvor begge aktier har oplevet et fald på 21%. Hydract har givet en vigtig opdatering på kapitalforholdene, hvor de bl.a. har fået et midlertidigt lån på 1 mio. kroner. Audientes har desuden fået forlænget deres eksisterende bridge lån.

Blandt ugens andre nyheder kan nævnes, at Hypefactors har annonceret, at deres nyudviklede AI til medieovervågning af såkaldte printmedier vil blive lanceret den 31. juli 2023. Dataproces har offentliggjort to nye kunder på selskabets MARS-platform. SameSystem har præsenteret halvårsregnskab, der viste solide fremskridt på både top- og bundlinjen. LED iBond har nedjusteret sine forventninger til indeværende regnskabsår, mens Q-Interline har offentliggjort en ordre fra en af verdens største mejerikoncerner.