Endnu en uge er nu overstået, og vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, hvor Audientes slutter i toppen med en stigning på 62%.

Audientes er lige nu midt i sin kapitaludvidelse, hvor tegningsperioden løber til og med på torsdag den 15. december, og der kan tegnes nye aktier til en kurs svarende til 0,75 kroner per aktie. Audientes kan gennem fortegningsemissionen hente op mod 14 mio. kroner før omkostninger i den første del af kapitalrejsningen.

WindowMaster slutter ugen med en stigning på 23%, efter selskabet med en stærk ordrebog har opdateret sine forventninger for 2022 og samtidig annonceret sine forventninger til 2023. I 2022 forventer WindowMaster nu at nå en omsætning på 233-236 mio. kroner fra tidligere 220-235 mio. kroner med et positivt EBITDA på 14-16 mio. kroner fra tidligere 13-18 mio. kroner. I 2023 forventer WindowMaster at løfte sin omsætning til 260-270 mio. kroner med et positivt EBITDA på 23-28 mio. kroner.

Shape Robotics og Digizuite slutter ligeledes begge med tocifrede procentstigninger på hhv. 15% og 10%. Førstnævnte har annonceret et partnerskab med en af Rumæniens førende elektronik- og IT-distributører, Network One Distribution, der over de næste tre år vil sælge Shape Robotics’ egen robot, Fable, samt 3D-printere og VR-briller via deres distributionsnetværk. Første ordre på ca. 7 mio. kroner leveres allerede i indeværende måned, og begge parter forventer i henhold til kontrakten, at der suppleres med lignende ordrer ca. tre gange om året i de kommende tre år til en samlet forventet faktureringsværdi på 60 mio. kroner.

I den modsatte ende finder vi DanCann Pharma, Hydract og Seluxit med fald på hhv. 25%, 19% og 17%. DanCann Pharma meddelte i starten af ugen, at de er blevet godkendt og kvalificeret til at handle på OTCQB Venture Market i USA under symbolet “DCPXF”. Relesys har desuden oplevet et fald på 15% på trods af en opjustering af selskabets ARR-forventninger, så de ved udgangen af året forventer at nå en ARR på 42-43 mio. kroner mod tidligere 41-42 mio. kroner.