Der er stor forskel på markedsværdierne blandt de danske vækstbørsselskaber. Rent faktisk er der kun lige akkurat flere med en markedsværdi under 100 mio. kroner, som der er over.

Der er på nuværende tidspunkt 58 børsnoterede selskaber på de danske vækstbørser. De 51 er noteret på First North DK, mens 7 er noteret på Spotlight DK. Fælles for de to handelspladser gælder det dog, at det er uregulerede markeder, hvorfor det primært er små vækstselskaber.

Der findes dog enkelte undtagelser såsom Jobindex og Egnsinvest Tyskland, der begge har været noteret i mange år, og er veletablerede selskaber. Det er også disse to selskaber, som har den største markedsværdi på vækstbørserne. EgnsInvest har en markedsværdi på 568 mio. kroner i min opgørelse, mens Jobindex har en markedsværdi på 1,40 mia. kroner. Derfor er Jobindex også udeladt af grafen, da markedsværdien er mere end 250 gange så høj, som den laveste markedsværdi. Den laveste markedsværdi tilfalder Happy Helper, og lyder på 4,8 mio. kroner.

De tre højeste værdiansættelser

Når vi ser bort fra de gamle børsnoteringer, der har haft på den gode side af et årti på børsen, er det OrderYOYO som indtager førstepladsen. OrderYOYO oplevede en stor udvidelse af det samlede antal aktier, da de fusionerede med tyske app smart i juni måned. Markedsværdien for OrderYOYO i min opgørelse er 449 mio. kroner. OrderYOYO guider i indeværende regnskabsår med at nå en ARR på 185-200 mio. kroner efter en opjustering i oktober. EBITDA forventes i området minus 5 mio. kroner til 0 mio. kroner.

På andenpladsen kommer SPENN Technology, der den seneste måned har set markedsværdien stige med mere end 50%. SPENN Technology arbejder indenfor fintech sektoren, hvor de har et særligt fokus på personer, der normalvis ikke har adgang til en bank. Det lyder måske lidt forrykt, når man sidder i Danmark. Det estimeres dog, at der på verdensplan er tale om 1,7 mia. mennesker i fattigere lande, som SPENN kan være med til at hjælpe. Den seneste tid er der kommet flere nyheder fra SPENN, som du kan læse mere om her: SPENN Technology – Vækstaktier

SPENN forfølges på markedsværdien af FOM Technologies og Freetrailer, der ligger i skarp konkurrence om tredjepladsen. De har en markedsværdi på henholdsvis 277 mio. kroner og 274 mio. kroner i min opgørelse. FOM Technologies forventer at nå en omsætning på 40-43 mio. kroner i indeværende regnskabsår efter en opjustering i starten af november 2022. EBITDA-forventningerne lyder på 1-3 mio. kroner.

Freetrailer og FOM Technologies blev begge hædret til Årsmødet for Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder. Her blev Freetrailer hædret for at have været den mest stigende aktie af de nyere noteringer, mens FOM Technologies vandt prisen som årets børsnoterede vækstvirksomhed i 2022. Læs mere om denne begivenhed her.

De tre laveste værdiansættelser

Vi finder LED iBond på en tredjeplads, når vi vender tabellen på hovedet. LED iBond har i min opgørelse en markedsværdi på 13,5 mio. kroner. Man kan dog hurtigt forvente, at de overlader pladsen, da de i går meddelte, at de var lykkedes med at hente 8 mio. kroner. Disse forventes at være registret den 9. november. LED iBond har været igennem et turbulent år, hvor der både er kommet nye CEO og CFO til, der har lagt en ny strategi for selskabet. Det bliver meget spændende at se, om de kan eksekvere på denne i de kommende år.

Conferize indtager med en markedsværdi på 11 mio. kroner andenpladsen på den bagvendte tabel. Conferize blev opstartet med et fokus på eventsoftware, og store vækstforventninger hertil. Det lykkedes desværre ikke for selskabet, der nu har valgt at se andre veje. Selskabet opkøbte nemlig Suubz, der er stiftet af Nicolai Bille Krogh, der blandt andet også står bag GoDream. Suubz tilbyder B2C produkter på abonnement, men er fortsat et lille selskab. Suubz blev opkøbt for 8 mio. kroner i udstedelse af nye Conferize aktier.

Vi finder Happy Helper på en førsteplads, når tabellen er vendt på hovedet. Happy Helper blev meget udfordret af Covid-19 samt den generelle lave arbejdsløshed i Danmark. Begge faktorer medførte en generel mangel på Helpere, der ønskede at gøre rent. Derfor ser vi også Happy Helper ekspandere til nye markeder, hvor demografien passer bedre til deres produkt. I første omgang gælder ekspansionen en opstart i Estland og Tyskland. Happy Helper er ligeledes i gang med en emission. Emissionen omfatter næsten 23,6 mio. aktier til kurs 0,33. Dermed henter Happy Helper 7,8 mio. kroner ind før omkostninger forbundet med emissionen. Resultatet heraf forventes at blive offentliggjort den 8. november 2022, dog er der garanter for hele udbuddet, hvorfor det kan forventes, at der meldes om en fuld tegning.

Disclaimer: Markedsværdien er beregnet ud fra lukkekursen d. 2. november 2022.