Det har været en blodrød november på de danske minibørser, hvor en stor del af aktierne slutter med tocifret procentfald. 

November har på mange måder været en begivenhedsrig måned på den danske vækstbørs. En masse selskaber har leveret regnskab, der er kommet fire nye noteringer og SPENN Technology har fået åbnet op for handlen igen. I dette indlæg tager vi et nærmere kig på måneden der er gået.

Freetrailer og cannabis-aktier i top

Selvom de røde farver har domineret i november, slutter nogle aktier i grønt. Det gælder blandt andet Freetrailer, som er steget 47%. Freetrailer er et af de selskaber, som i løbet af november har leveret regnskab. Freetrailer har skævt regnskabsår, hvorfor de har præsenteret regnskab for Q1. I regnskabet fremgik en omsætningsvækst på 27,6% og en vækst i antallet af udlejninger på 30,8%. Læs mere om regnskabet her.

Grønne tal har der også været hos cannabisaktierne, hvor Stenocare, CS Medica og DanCann Pharma er steget hhv. 36%, 17% og 4%. Tilfælles for alle selskaber er, at de har leveret regnskab, men ligeledes har haft medvind fra Tyskland. Grundet den politiske udvikling i Tyskland, er landet nemlig kommet tættere på legalisering af cannabis.

Justering af guidance

Selskabernes forventninger til fremtiden er noget, som mange investorer følger tæt. Det er også med rette, da mange af minibørsselskaberne fortsat er mindre virksomheder, og derfor i høj grad værdiansættes ud fra potentiale og forventninger til fremtiden.

I løbet af måneden har flere virksomheder justeret sine forventninger. Først var det OrderYOYO, som måtte nedjustere sine forventninger. OrderYOYO oplever på udvalgte markeder, at Covid-19 fortsat har præget selskabet. Eftersom det især gælder det britiske marked, som er et absolut nøglemarked for OrderYOYO, måtte OrderYOYO nedjustere sine forventninger, som du kan læse mere om her. Derudover har Penneo og Audientes også nedjusteret sine forventninger. I Audientes’ tilfælde er der i højere grad tale om salgsforskydninger grundet leveranceforsinkelse.

Mens tre selskaber har nedjusteret sine forventninger, har også tre selskaber opjusteret sine forventninger. Dette gælder Jobindex, Scandinavian Medical Solutions og FOM Technologies. Jobindex oplever, at jobmarkedet er i top, og siden februar har antallet af nye jobannoncer sat nye rekorder næsten hver eneste måned. SMS opjusterede sine forventninger samme dag, hvor selskabet annoncerede to kontrakter, som begge har en værdi på over 2 mio. kroner. FOM Technologies opjusterede sine forventninger grundet en stærk global efterspørgsel på FOM Technologies’ forskningsudstyr og højteknologi fra akademiske- og virksomhedskunder.

Fire børsnoteringer

I løbet af november er fire nye selskabet kommet på den danske First North børs. Der er desuden endnu et selskab på vej, da Relesys noteres i starten af december.

Scandinavian Medical Solutions, Movinn, Q-Interline og Hove er alle blevet børsnoteret i november. Af disse selskaber har Movinn allerede leveret regnskab, hvor der fremgik en omsætningsvækst på 55% YoY.

På trods af opjusteringen fra Scandinavian Medical Solutions, de to store millionkontrakter og en overtegning på 425% er SMS-aktien faldet 6% fra tegningskursen til slutningen af november. De resterende fire børsnoteringer slutter ligeledes november i rødt sammenlignet med tegningskursen.

Selvom SPENN Technology ikke er en ny børsnotering, har selskabet også haft første handelsdag i løbet af november, siden selskabets aktier har været suspenderet fra handel. SPENN-aktien havde indtil da været suspenderet fra handel siden d. 8. juni grundet manglende informationer ifm. transaktionen mellem Blockbonds og SPENN Technology.

Samlet overblik

November på minibørserne 2021