Endnu en uge på børsen er nu overstået, hvorfor vi vil se tilbage på ugens udvikling, hvor tre aktier slutter med en tocifret procentstigning.

Bedst er det gået MapsPeople, der har oplevet en stigning på 27% gennem ugen. MapsPeople har i løbet af ugen annonceret en aftale om at erhverve samtlige kundekontrakter og indendørs kortlægningsaktiver i et opkøb af det amerikanske selskab Point Inside. Med overtagelsen af Point Inside tilføjer MapsPeople en portefølje af højtprofilerede globale kunder til virksomhedens kundebase. De indendørs kortlægningsaktiver fra Point Inside omfatter indendørs kort over mere end 1.800 indkøbscentre i USA og over 200 lufthavne på verdensplan.

I den røde ende slutter ViroGates og Hydract med fald på hhv. 18% og 15%. Hydract har givet en status på selskabets kapitalforhold, hvor de kunne meddele, at arbejdet med styrkelsen af kapitalgrundlaget går fremad, men det har ikke været muligt at afslutte processen indenfor perioden på 6 uger, som de ellers havde udmeldt.

Blandt ugens andre nyheder kan bl.a. nævnes, at Brain+ har indgået et samarbejde med Malteser Hilfsdienst og DecideAct har meddelt, at de migrerer til Microsofts Azure Cloud platform. Derfor vil selskabets cloud baserede Strategy Execution Management platform snart være tilgængelig i Microsoft Azure Marketplace. OrderYOYO har offentliggjort en status for udviklingen i første kvartal, hvor de desuden annoncerede opkøbet af Kingfood. Nexcom har også udsendt en rapport for første kvartal, hvor de fastholdte forventningerne til året.

Happy Helper har offentliggjort halvårsregnskab for det skæve regnskabsår 2022/23. I den forbindelse måtte selskabet nedjustere sine forventninger for både EBITDA, omsætningsbasen og dækningsbidraget. Dertil har Jobindex og Digizuite udsendt årsrapport for 2022. Jobindex kunne i den forbindelse indstille til et udbytte på 140 kroner per aktie.