Endnu en uge med mange interessante nyheder på den danske vækstbørs er nu overstået, hvorfor vi vil se tilbage på nogle af ugens nyheder.

I toppen slutter SPENN med en stigning på 22%. SPENN Technology har meddelt, at den amerikanske investeringsbank, R. F. Lafferty har givet tilsagn om at købe warrants, der kan konverteres til kurs 16. Aftalen omfatter 1,24 mio. warrants, der potentielt kan indbringe SPENN Technology 19,85 mio. kroner.

Ugen har derudover budt på tocifrede procentstigninger til FastPassCorp, Enalyzer, Konsolidator, Relesys, Nexcom og Digizuite. Relesys kunne fredag meddele, at 450.000 aktier har skiftet hænder, hvor bestyrelsesmedlemmet, Christian Lynge Hjorth har købt aktier fra selskabets CEO, COO og CTO. Nexcom oplevede på ugens sidste handelsdag en stigning på mere end 11%, hvor der kort før luk blev gennemført en stor handel, der resulterede i, at der blev handlet aktier i Nexcom for i alt 1,6 mio. kroner i fredagens handel. Det var med længder den største handelsdag i Nexcom-aktien i år, mens den tidligere største handelsdag var så sen som i tirsdags den 25. april, hvor der blev handlet aktier for ca. 0,5 mio. kroner.

Flere selskaber har i løbet af ugen leveret regnskabstal for regnskabsåret 2022 eller første kvartal af 2023. Hydract, Scape Technologies og Brain+ har alle leveret årsregnskab, hvor det i Hydracts tilfælde stod klart, at selskabet har brug for at sikre kapital inden udgangen af maj 2023. Efter markedsluk fredag har Hypefactors også præsenteret regnskabstal for 2022. Donkey Republic har præsenteret tal for første kvartal af 2023, hvor selskabet realiserede en omsætning på 17,3 mio. kroner svarende til en vækst på 125% ift. samme periode sidste år.

Blandt ugens andre nyheder kan bl.a. nævnes, at Wirtek har udvidet et samarbejde i USA, Digizuite har hentet en ny kunde, MapsPeople har indgået et partnerskab med Ricoh, Hove har modtaget endnu en private label ordre, Conferize har præsenteret en forventet lancering af en ny unik abonnements-platform i tredje kvartal af 2023, mens Trophy Games har udsat lanceringen af The Ranchers til første kvartal af 2024.