I en uge hvor mange har nydt en velfortjent efterårsferie, har der ikke været meget stilhed i nyhedsstrømmen på vækstbørsen, hvor flere selskaber er i gang med at sikre kapital.

Netop kapital er årsagen til, at aktierne hos Happy Helper og Cessatech er blevet mere end halveret gennem ugen. Begge selskaber ønsker at udstede nye aktier med fortegningsret for eksisterende aktionærer, og i Happy Helpers tilfælde udstedes der nye aktier til kurs 0,33 kroner pr aktie, hvor det for Cessatech er 2 kroner pr aktie.

I den anden ende slutter Nexcom, DecideAct og Risk Intelligence med stigninger på hhv. 25%, 23% og 19%. Hove slutter også ugen i grønt, efter selskabet både har annonceret en ordre i Indien på over 500t kroner og den efterfølgende dag kunne meddele, at Strategic Investments A/S har øget sin investering i Hove til 10%. Wirtek har meddelt, at de har afsluttet due diligence processen af det selskab, som de havde underskrevet et LoI med tilbage i juli, og derfor ikke fortsætter med opkøbsprocessen. De to aktier er steget hhv. 5% og 3%.

Shape Robotics slutter ugen med et fald på 1%. Selskabet har meddelt, at partneren Altex har placeret den første store ordre på lige under 900.000 EUR svarende til 6,6 mio. kroner. Dermed modtog Shape Robotics den anden store ordre i oktober, der sammenlagt udgør mere end 17 mio. kroner på få uger. Trophy Games har justeret sine forventninger, hvilket indebærer, at de nu forventer at nå en omsætning på 48-51 mio. kroner med et positivt EBITDA på 7,5-9,5 mio. kroner. Tidligere var forventningen at nå en omsætning på 70-80 mio. kroner med et positivt EBITDA på 4-8 mio. kroner. Aktien faldt 3% gennem ugen.

Sæsonen for kvartalsopdateringer på vækstbørsen er desuden blevet skudt i gang, og fortsætter i næste uge med opdateringer fra Konsolidator og RISMA. I denne uge har OrderYOYO præsenteret en status på tredje kvartal, hvor selskabet løftede sin konsoliderede ARR til 185 mio. kroner svarende til en vækst på 25% ift. samme tidspunkt sidste år.