Det er blevet fredag aften, og vi kan se tilbage på ugen der er gået på den danske vækstbørs.

Øverst slutter Astralis, Monsenso, ViroGates og RISMA, som alle stiger omkring 12%. ViroGates har meddelt, at de har realiseret det første salg på det tyske marked.

Wirtek er steget 5%, efter selskabet har opjusteret deres forventninger ifm. en ny stor langsigtet kunde i Danmark. Wirtek forventer nu at nå en omsætning på 64-69 mio. kroner mod tidligere 61-66 mio. kroner samt et EBITDA på 8,6-9,6 mio. kroner mod tidligere 7,5-8,5 mio. kroner.

Audientes og Erria er begge steget 3%. Audientes har meddelt, at de har modtaget den endelige godkendelse fra Department of Telecommunications i Indien til salg af deres selvjusterende høreapparat, Ven. Derudover er de indgået endnu en distributionsaftale, og er dermed nu oppe på otte partnere i Indien. Erria er indgået en betinget aftale om købet af Cathay Seal, som er en virksomhed i Singapore. Cathay Seal vil bidrage med en større tocifret millionomsætning.

Penneo er faldet 5%, og har meddelt, at de henter 60 mio. kroner i kapital fra institutionelle investorer, der har udvist stor interesse i selskabet. Kapitalen skal bruges til at accelerere Penneos opdaterede go-to-market strategi, der bygger på tre elementer. Penneo ønsker at bruge ekstra kræfter på at rulle KYC/AML løsninger ud til eksisterende kunder. Derudover vil Penneo udvide markedet fra revisorer ind i finanssektoren med deres løsninger på AML/KYC- løsningerne. Desuden vil der blive sat ekstra fokus på den internationale lancering.

I den mørkerøde ende slutter Konsolidator, Valuer og Cessatech. Konsolidator er faldet 27%, og har meddelt, at de åbner op for såkaldt self-onboarding, der gør det muligt for selskaber selv at koble sig op på Konsolidators system, hvilket er en del af selskabets vækststrategi. Samtidig har selskabets bestyrelsesformand solgt aktier for over 1 mio. kroner for at dække skatten fra aktiens udvikling i 2020, hvor aktien steg fra 12,3 kroner til 32 kroner.