Endnu en spændende uge på de danske vækstbørser er nu overstået, og har endnu engang budt på relativt store kursudsving.

I toppen finder vi Scape Technologies, Curasight og Konsolidator med stigninger på hhv. 36%, 21% og 18%. Curasight kunne torsdag præsentere sin kvartalsrapport for første kvartal 2023, hvor selskabet gav en opdatering på udviklingen gennem årets første måneder. Ugen har ligeledes budt på kvartalsopdateringer fra Jobindex, EgnsINVEST, MapsPeople, Freetrailer og LED iBond. Derudover har flere danske vækstbørsselskaber, som er noteret i Sverige, også givet en kvartalsstatus, herunder 2cureX, Scandion Oncology og Linkfire.

Jobindex og EgnsINVEST slutter ugen relativt neutralt. Jobindex realiserede i første kvartal en omsætning på 106 mio. kroner med et resultat før renter og skat på 36 mio. kroner. Jobindex kunne samtidig fastholde sine forventninger for helåret. EgnsINVEST kunne ligeledes fastholde sine forventninger til EBVAT, hvor selskabet i første kvartal realiserede et resultat på 5,5 mio. kroner og for helåret forventer at løfte EBVAT til 20,6-21,9 mio. kroner.

Freetrailer er gennem ugen faldet 15%, efter selskabet måtte nedjustere sine forventninger, da de præsenterede kvartalsrapport for tredje kvartal af det skæve regnskabsår. Freetrailer meddelte dog om positive tegn på udlejningsaktiviteten i fjerde kvartal, især på internationale markeder, hvor april måned blev den bedste måned nogensinde for Freetrailer med 87.898 udlejninger.

Derudover har ugen budt på en række nyheder. SPENN har bl.a. meddelt, at de har opnået 16% ejerskab af norske NBX. Scandinavian Medical Solutions, Hove, Dataproces og WindowMaster har alle udsendt meddelelser med salg jævnfør selskabernes transparente kommunikationspolitik. Dertil har DecideAct offentliggjort en længere strategisk opdatering, hvori det bl.a. fremgår, at selskabet sigter efter break-even i 2024. Stenocare er blevet godkendt til at sælge på det store tyske marked, og CS MEDICA har indgået nye distributionsaftaler med en forventet ordreværdi på 5,6 mio. kroner i det første år.

I bunden slutter Happy Helper med et fald på 38%, efter selskabet efter markedsluk sidste uge meddelte, at de ligesom andre selskaber ønsker at slette selskabets aktier fra handel på First North.