Det er blevet weekend, hvorfor vi kan se tilbage på ugens udvikling på de danske vækstbørser, inden vi i næste uge kan se frem mod en børsuge med kun fire handelsdage på det danske aktiemarked.

I toppen finder vi Happy Helper og Impero med stigninger på hhv. 45% og 38%. Happy Helper, som desuden er på vej til at slette selskabets aktier fra handel på First North, har offentliggjort nøgletal for aktiviteten på selskabets platform for maj måned, hvor de kunne berette om en fin vækst for både det danske og tyske marked sammenlignet med forrige måned.

Nexcom, Relesys, Hove og LED iBond har ligeledes oplevet en tocifret procentstigning gennem ugen. Nexcom har offentliggjort et strategisk vigtigt træk gennem opkøbet af en danskudviklet talegenkendelses-teknologi, samt kundekontrakter fra MIRSK Digital ApS, hvilket ødede selskabets ARR med ca. 28% til ca. 8,8 mio. kroner. Hove har jævnfør selskabets kommunikationspolitik offentliggjort endnu en ordre på private label beholdere.

Konsolidator har oplevet en stigning på 7% gennem ugen, efter selskabet har fået et lån på 15,5 mio. kroner, der sikrede selskabets samlede finansiering på 34 mio. kroner. Freetrailer er steget 5%, efter selskabet har offentliggjort en stor aftale med jem & fix, hvor aftalen til at starte med tæller 126 byggemarkeder i Danmark og i alt stiller minimum 460 nye trailere til rådighed.

Flere selskaber har været med nyt gennem ugen. FOM Technologies har bl.a. meddelt, at de har ansat den første medarbejder i selskabets amerikanske datterselskab. Scandinavian Medical Solutions har offentliggjort to salg, som begge havde en værdi på 2,0-3,5 mio. kroner. Shape Robotics har fået tildelt en ordre på over 20 mio. kroner. BactiQuant har lanceret en ny Industri 4.0 version af selskabets online teknologi. Erria har udvidet i Vietnam med et nyt stort containerdepot. Hydract har givet en opdatering på kapitalsituationen, hvor de i samarbejde med kreditorer og ejere har fundet en løsning, så man kan strække likviditeten til juni måned. Jobindex meddelte desuden efter markedsluk fredag, at det bliver det sjette selskab på First North DK, der i 2023 ønsker at slette sine aktier fra handel på markedspladsen.