Det har været en begivenhedsrig uge på de danske vækstbørser, hvor SPENN Technology, Impero og Cessatech alle er steget over 30%.

SPENN Technology er steget 50%, efter selskabet har indgået et strategisk partnerskab med NHIMA i Zambia om finansielle løsninger i sundhedsvæsenet. Derudover har selskabets CEO, Jens Glaso, købt aktier i SPENN for næsten 0,5 mio. kroner. Cessatech kunne fredag præsentere positive data fra deres 0205 studie.

Erria og Scandinavian Medical Solutions er steget hhv. 7% og 6% gennem ugen. Erria har opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023, og offentliggjorde den efterfølgende dag, at datterselskabet Mermaid Maritime Vietnam har indgået en aftale med en anerkendt, større vietnamesisk olievirksomhed. Scandinavian Medical Solutions har udsendt tre meddelelser med ordrer, hvor der bl.a. var en ny stor aftale inden for udlejningsområdet med en værdi på over 8,5 mio. kroner i aftalens flerårige løbetid.

Seluxit slutter ugen med en beskeden stigning på 1%, efter selskabet har modtaget tilsagn om medfinansiering under Innovationsfondens EUREKA ITEA 2022-pulje samt modtaget en ordre indenfor SmartEnergy segmentet. Stenocare er ligeledes steget 1%, og har offentliggjort resultatet for selskabets TO1 warrants, der blev tegnet med 76,7%, hvilket tilfører 2,8 mio. kroner til Stenocare før omkostninger.

WindowMaster har i ugens løb vundet en stor ordre ifm. en ny skolebygning i Nauen tæt på Berlin i Tyskland, vundet en kontrakt omhandlende renovering og istandsættelse af en folkeskole i det sydlige Tyskland samt en ordre, der involverer en af de højeste bygninger i Island. FOM Technologies har meddelt, at Massachusetts Institute of Technology i Boston er vendt tilbage og har købt sin anden flagskibsmaskine for slot-die coating udstyr fra FOM Technologies. Dataproces har offentliggjort to nye kontrakter på selskabets SaaS-løsning MARC Fleksløn, mens Q-Interline har indgået en distributøraftale i Portugal.

I den tunge ende slutter Hydract med et fald på 21%, efter aktien har oplevet solide stigninger de seneste par måneder. BactiQuant er faldet 13%, efter selskabet har præsenteret guidance for 2024, der bliver et skelsættende år med markante pilotprojekter. RISMA har opjusteret sine EBITDA-forventninger til 2023, men slutter ugen med et fald på 8%.