Det har været en relativ stille uge på de danske vækstbørser mellem jul og nytår, hvor vi finder Audientes i toppen med en stigning på hele 39%.

Audientes meddelte fredag den 22. december tæt på markedslukningen, at selskabet har modtaget den forventede SRRC (State Radio Regulation of China) typegodkendelse for selskabets ’advanced hearable’ kendt som Companion. Med godkendelsen i hus kan Audientes sammen med deres kinesiske samarbejdspartner fortsætte med de sidste tilpasninger af produkt og indpakning forud for lanceringen af produktet på det kinesiske marked.

Cessatech var ligeledes med positivt nyt den 22. december, hvilket kan have smittet af på aktien i denne uge, hvor den er steget 35%. Cessatech kunne præsentere topline data fra deres studie 0205, der har til hensigt at klarlægge effektiviteten og sikkerhed ved brug af CT001. I løbet af denne uge kunne CS MEDICA meddele, at de har fået godkendt otte produkter af den amerikanske FDA, og dermed forventer at lancere nogle af produkterne på Amazon i januar. Aktien endte ugen med en stigning på 30%.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at Hove har modtaget en ordre på over 1 mio. kroner fra en OEM, CEO for SPENN har igen købt aktier for 55,5 tusinde kroner og Alefarm Brewing har præsenteret yderligere 20% vækst i sin ølklub.

I ugens bund finder vi DecideAct, Impero og MapsPeople med fald på hhv. 25%, 20% og 16%, men på trods af, at det har været sidste chance for at udnytte den skattegevinst, der kunne være ved at sælge aktier noteret på vækstbørserne forud for overgangen til de nye og mere simple skatteregler for denne type aktier i 2024, har ugen budt på stigninger til mange af aktierne på de danske vækstbørser.