En vinterferiepræget uge er nu overstået, hvilket har afspejlet sig på nyhedsstrømmen. Alligevel går vi til weekend med en særdeles spændende nyhed, hvis du interesserer dig for vækstbørserne.

Helt i toppen slutter Scape Technologies med en stigning på 81% uden umiddelbar selskabsnyt. Aktien oplevede dog gennem ugen en høj handelsaktivitet, hvor der onsdag næsten blev handlet 1,6 mio. aktier, der beregnet ud fra lukkekursen på 2 kroner svarede til en handelsaktivitet på knap 3,2 mio. kroner.

Scandinavian Medical Solutions, Mdundo, Konsolidator, Freetrailer og Digizuite har også haft en god uge med tocifrede procentstigninger. Scandinavian Medical Solutions har gennem februar annonceret fire ordrer, der har en samlet værdi på 8-14 mio. kroner, hvorfor det har været en travl måned indtil videre for selskabet.

Freetrailer meddelte i weekenden, at de har indgået et fireårigt partnerskab med Byggmax Group AB. Aftalen betød, at antallet af udlejningssteder i Sverige udvides markant med 38% til 469 lokationer, og antallet af trailere øges med mere end 37% til +1.463 trailere. Digizuite, Konsolidator og Mdundo var alle nyhedsaktuelle i forrige uge.

Audientes slutter i bunden med et fald på 42%. Audientes har meddelt, at de har påbegyndt den næste fase i selskabets kapitaliseringsproces, hvor de nu har til hensigt at evaluere muligheder på både kort og længere sigt. En af disse muligheder er bl.a. salg af virksomheden. Dertil har Audientes meddelt, at de har ekspanderet til Nepal gennem en udvidelse af selskabets distributionsnetværk.

Wirtek har også oplevet et tocifret procentfald. Wirtek startede ugen med at offentliggøre sine forventninger til 2023, hvor de i samme omgang sænkede sine EBITDA-forventninger for 2022. Da markedet lukkede fredag, blev vi præsenteret for den næste IPO på den danske vækstbørs, idet MeeW planlægger en notering på Spotlight Stock Market med tegningsperiode fra den 21. februar til og med den 7. marts 2023.