Efter en kortere handelsuge på blot fire dage i Danmark, kan vi se tilbage på ugens udvikling på den danske vækstbørs.

Øverst slutter Conferize, Erria og Audientes, som har oplevet tocifrede procentstigninger. Erria har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor Paul Ng forslås som nyt menigt medlem af bestyrelsen. Derudover forslår bestyrelsen at forhøje selskabets kapital som led i selskabets erhvervelse af kapitalandele i Cathay Seal. Overordnet tegnes 1.621.622 nye aktier til minimum kurs 3,7.

Audientes har meddelt, at de har indgået to nye samarbejdsaftaler i Indien, hvilket fordobler antallet af salgssteder for Audientes’ selvjusterende høreapparat, Ven. Det bringer antallet af partnere op på 11 samt over 350 salgssteder i Indien.

DanCann Pharma er steget 4%, og har ansat en ny CFO samt underskrevet en hensigtserklæring med svenske Aureum Pharma. Aftalen er skitseret til at løbe over en periode på tre år, hvor begge parter kan udnytte en option til at forlænge et år yderligere. Aftalen står til at binde for en minimumsforpligtelse på 37 mio. SEK fordelt over hele perioden.

Overordnet har de røde farver fyldt mest gennem ugen, hvor Dataproces særligt har haft en svær uge. Aktien er faldet 28%, efter selskabet har justeret deres forventninger. Dataproces forventer nu at nå en omsætning på 21-22 mio. kroner mod tidligere 25-30 mio. kroner. Derudover ventes EBITDA at ende på 0-1 mio. kroner mod tidligere 2-7 mio. kroner. Der gemte sig dog et lille positivt element i opdateringen, idet Dataproces opjusterede deres forventninger til SaaS-forretning, hvor de nu forventer en vækst på 200-220% mod tidligere ”op mod 200%”.

Blandt andre nyheder fra ugen har Wirtek og Shape Robotics begge leveret regnskab for første kvartal, hvor begge kunne præsentere en trecifret procentvækst i omsætningen, og samtidig kunne fastholde deres forventninger. Derudover har FOM Technologies annonceret deres største ordre hidtil, hvilket skaber et solidt fundament for 2023, hvor FOM Technologies forventer at nå en omsætning på 36-40 mio. kroner samt et EBITDA på 2-4 mio. kroner.