Den anden uge af kalenderåret 2023 endte igen overvejende positiv for aktierne på de danske vækstbørser. For anden uge i streg blander Odico sig i toppen, mens en af højdespringerne fra sidste uge, CS MEDICA, i denne uge befinder sig i den modsatte ende med et fald på 35%.

Med i toppen er også NORD.investments og SameSystem, som begge uden umiddelbar selskabsnyt slutter ugen med en stigning på 19%. WindowMaster er gennem ugen steget 11%, efter selskabet har opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2022. WindowMaster forventer nu at nå en omsætning på 242-243 mio. kroner fra tidligere 233-236 mio. kroner med et positivt EBITDA på 16,5-17,5 mio. kroner fra tidligere 14-16 mio. kroner.

Erria har oplevet en kursstigning på 7%, efter selskabet har givet en opdatering på deres aftale med Ørsted, hvor aktivitetsniveauet fortsat er højt. Brain+ er ligeledes steget 7%, efter de har præsenteret resultater fra et samarbejde med Nottingham Universitet omkring en 8 ugers klinisk afprøvning på mennesker med risiko for at udvikle demens, som satte fokus på to Brain+ kerneprodukter under udvikling. OrderYOYO er steget 6%, efter de har givet en opdatering for udviklingen i fjerde kvartal 2022, der indebar en opjustering for regnskabsåret 2023.

Monsenso har meddelt, at deres forsinkede real-world evidence studie indstilles på grund af udfordringer med patientrekruttering. I 2020 indgik Monsenso ellers en aftale med en global medicinalvirksomhed om leverance af sin sundhedsløsning til at understøtte digitale real-word evidence studier i Europa. Studierne har hidtil været genstand for forsinkelser relateret til medicinalvirksomhedens godkendelser af medikamentet, og nu har problemer med rekruttering af patienter til studierne samt budgetbegrænsninger bevirket, at medicinalvirksomheden har besluttet at indstille studierne. Monsenso slutter ugen med en stigning på 5% ligesom Hove og Q-Interline. Hove har været ude med investornyheder på tre ud af ugens fem handelsdage, mens Q-Interline har været ude med en nedjustering for 2022.

Konsolidator har meddelt, at de gennem fjerde kvartal 2022 fortsatte en stærk udvikling i både Danmark og på de internationale markeder, hvor de alene i december hentede 14 nye kunder, hvilket var den bedste december for Konsolidator nogensinde. Konsolidator realiserede således en ARR-vækst på 29% i 2022 i forlængelse af selskabets forventninger. Afslutningsvis har Shape Robotics præsenteret sine forventninger til 2023, hvor de venter at nå en omsætning på 130-140 mio. kroner med et positivt EBITDA på 1,5-3,5 mio. kroner.