En kort børsuge for de danske vækstbørser er nu slut, og selvom flere aktier slutter med pæne stigninger, har de røde farver overordnet domineret.

Bedst er det gået Valuer, der sammen med seks andre aktier har oplevet en tocifret procentstigning gennem ugen. Valuers aktier er på vej til at blive slettet fra handel på First North, og aktien er umiddelbart steget uden selskabsspecifik nyhed og under en begrænset handelsvolumen. De resterende aktier med tocifrede procentstigninger er Hydract, RISMA, Risk Intelligence, Shape Robotics, Trophy Games og Audientes.

Risk Intelligence har været ude med et par nyheder, herunder en forventning om et positivt cash flow fra driften i fjerde kvartal 2023. Shape Robotics offentliggjorde torsdag en historisk nyhed for selskabet, efter de har indgået en stor rammeaftale med en samlet værdi på minimum 30 mio. euro svarende til 223 mio. kroner i løbet af de næste 18 måneder. Trophy Games har i starten af juni lanceret Train Manager på browser-version. Train Manager har mere end 300.000 pre-registrations på Google Play, hvor det forventeligt vil være tilgængeligt ved udgangen af juni, og i dag er soft launchet i Indonesien og Filippinerne.

FOM Technologies har sat kommercielt fokus på Japan og har i ugens løb indledt med at føje en kemisk fremstillingsmastodont til kundelisten. Aftalen er indgået gennem FOM Technologies’ japanske distributør Mitsuwa Frontech Corp i Osaka. Hove og Scandinavian Medical Solutions har desuden begge offentliggjort ordrer jævnfør selskabernes kommunikationspolitik.

I den nedre ende har DecideAct oplevet et fald på 21% på trods af, at selskabet er blevet godkendt af SKI, der sørger for rammeaftaler til det offentlige, hvor der indkøbes for mere end 12 mia. kroner årligt. Stat, regioner og kommuner får ifm. rammeaftalen adgang til DecideActs eksekveringsværktøj, der kan hjælpe med de strategiske målsætninger ved at erstatte nuværende manuelle opsætning med moderne digital strategistyring.