En særdeles spændende uge på den danske vækstbørs er nu overstået, hvor de store temaer har været regnskaber og institutionelle investorer.

I toppen slutter Shape Robotics, Scandinavian Medical Solutions og Freetrailer med stigninger på hhv. 31%, 30% og 14%. Shape Robotics har offentliggjort, at de i 2023 som minimum forventer at nå en omsætning på 130 mio. kroner med et forventet positivt driftsresultat. Dertil har selskabet annonceret planer om et skifte til hovedbørsen i København og præsenteret Fundamental Invest med Michael Voss i spidsen som ny investor i selskabet.

Scandinavian Medical Solutions har fået Nordic Compound Invest, der forvaltes af Jakob Have, der er en del af Børsens IPO-panel med ombord som institutionel investor. Nordic Compound Invest opkøbte 10% af aktierne i selskabet, og Jakob Have forventes at blive valgt ind i bestyrelsen til generalforsamlingen til december. SMS har derudover leveret et rekordstærkt regnskab, hvor de har overgået sine oprindelige målsætninger fra børsnoteringen, og dertil annonceret to yderligere salg jævnfør selskabet informations- og kommunikationspolitik.

Freetrailer har præsenteret regnskab for første kvartal af selskabets skæve regnskabsår. Her kunne selskabet præsentere en omsætningsvækst på 22% samt en forbedret EBITDA-margin, der resulterede i en EBITDA-vækst på 29% ift. samme periode sidste år. Freetrailer fastholdt samtidig sine forventninger for året.

Hove har udover en fortsat ordrestrøm præsenteret en ændring i guidance, der indeholdt en opjustering af forventningerne til omsætningen og EBITDA i 2022. Derudover annullerede de deres flerårige guidance fra børsnoteringen, men fastholdte omsætningsforventningerne til 2023, hvor de samtidig sænkede sine EBITDA-forventninger for 2023. Aktien endte ugen med en stigning på 5%. FOM slutter desuden ugen med en stigning på 1% efter nyheden om, at de har opnået tilskud i et konsortium, der blev accepteret af EU’s Horizon Europe-program.

I den nedre ende finder vi Audientes med et fald på 55%, efter selskabet har annonceret, at de ønsker at styrke kapitalgrundlaget gennem en fortegningsemission, som løber i perioden 1. december – 15. december. Alle eksisterende aktionærer bliver tildelt en tegningsret per aktie, der kan konverteres til en ’unit’, der igen består af to aktier og en warrant. Prisen per aktie svarer til 0,75 kroner. Audientes kan hente op til 14. mio. kroner gennem udstedelsen af de nye aktier samt yderligere kapital, i forbindelse med udnyttelse af de tilhørende warrants.