Efter to uger i streg, hvor de røde farver var dominante på de danske vækstbørser, blev den netop overståede uge væsentlig mere grøn, hvor syv aktier slutter ugen med en tocifret procentstigning.

Helt i toppen finder vi Copyright Agent, Shape Robotics og Konsolidator med stigninger på hhv. 59%, 36% og 30%. Hos Copyright Agent har man indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor bestyrelsen vil foreslå at slette aktierne fra handel på First North. Sletningen fra handel på First North skal ske som en del af en større transaktion drevet primært af DICO ApS, som har givet et købstilbud på 1,8 kroner pr aktie, hvorfor det ligeledes blev aktiens lukkekurs for ugen.

Shape Robotics fortsatte de positive takter fra forrige uge, hvor selskabet offentliggjorde, at de i 2023 som minimum forventer at nå en omsætning på 130 mio. kroner med et forventet positivt driftsresultat. Dertil annoncerede selskabet, at de har planer om et skifte til hovedbørsen i København og præsenterede Fundamental Invest med Michael Voss i spidsen som ny investor i selskabet. I denne uge har bestyrelsesmedlem hos Shape Robotics, Michael Frank, købt aktier for knap 1,1 mio. kroner.

DanCann Pharma og Hypefactors slutter ugen med stigninger på hhv. 22% og 11%. Hos DanCann Pharma har Lægemiddelstyrelsen i denne uge gennemført deres inspektion af virksomhedens produktionsanlæg uden at registrere større afvigelser, og efterfølgende fik virksomheden meddelelse om godkendelsen og EU-GMP-certificeringen. Med denne i hånden bliver DanCann officielt optaget under den danske forsøgsordning for medicinsk cannabis. Hypefactors har offentliggjort, at de lancerer en række store opdateringer til deres eksisterende Atlastic.AI teknologi på mandag den 5. december.

I den anden ende af tabellen er Audientes, som har startet tegningsperioden for selskabets fortegningsemission, hvor de kan hente op mod 14 mio. kroner før omkostninger i den første del af kapitalrejsningen. Prisen på de nye aktier svarer til 0,75 kroner per aktie.

Blandt ugens andre nyheder kan bl.a. nævnes endnu et salg til USA fra Scandinavian Medical Solutions, en ny ordre på over 500t kroner til Hove, lanceringen af Shipping Manager hos Trophy Games, der også har udsendt sit første CEO Letter, lanceringen af en udvidet version af Monsensos kliniske webportal og patient app, en Q3-status fra Re-Match, LED iBond og Relesys, en ekspansion i Tyskland for Donkey Republic samt to nye kontrakter til Dataproces.