En regnskabsfuld måned er nu overstået, og vi kan se tilbage på måneden der er gået på de danske minibørser.

Regnskaberne har ligeledes givet store udsving til flere af aktierne. Øverst slutter Shape Robotics og OrderYOYO, som begge har oplevet stigninger på over 50%. I den anden ende slutter Penneo, DecideAct og Donkey Republic.

Shape Robotics og OrderYOYO stiger over 50%

Shape Robotics slutter måneden med at stige 64%. Det har været en begivenhedsrig måned for selskabet, som d. 10. august meddelte, at de har indgået en distributionsaftale med Raymond Education for alle GCC-lande. Dermed bliver Raymond Education eksklusiv forhandler af Fable Robotter i Sadi Arabien, Kuwait, Qatar, UAE, Bahrain, Oman samt Libanon.

Senere meddelte Shape Robotics, at de ønskede at overtage EdTech virksomheden StoryKids, som de har samarbejdet med siden 2019. 10 dage senere underskrev de to selskaber en købsaftale, så Shape Robotics d. 1. september eller snarest muligt herefter overtager 100% af StoryKids.

Desuden har Shape Robotics offentliggjort regnskab for første halvår af 2021. I regnskabet fremgik en omsætningsvækst på 45%, så omsætningen endte på 4,36 mio. kroner.

OrderYOYO er i august steget 53%. D. 20. august meddelte selskabet, at de har købt den tyske online-bestillingsvirksomhed, Happz, hvilket betyder, at OrderYOYO træder ind på det tyske marked 6 måneder før planen. Tyskland indebærer et stort potentiale for OrderYOYO med mere end 24.000 takeaway-restauranter. Ifølge OrderYOYO minder det tyske marked meget om selskabets nuværende markeder, hvilket gør Tyskland til et perfekt match for OrderYOYO.

Fem dage senere præsenterede OrderYOYO regnskab for første halvår af 2021. Her fremgik en omsætningsvækst på hele 82% samt at de nu har over 5.000 restaurantpartnere.

God måned for flere selskaber

Det er ikke kun Shape Robotics og OrderYOYO, som har oplevet tocifrede procentstigninger. Cessatech, Curasight, Agillic, Freetrailer, Wirtek og Scape Technologies stiger også alle med tocifrede procenter.

Da Freetrailer præsenterede regnskab for fjerde kvartal af 20/21, kunne de fortælle om endnu et rekordår. I kvartal steg antallet af udlejninger med 31% ift. samme periode sidste år, som resulterede i et samlet antal af udlejninger på 613.260. Omsætningen steg samtidig 38% i kvartalet. Omsætningen for hele året endte på 51,9 mio. kroner svarende til en vækst på 27% sammenlignet med sidste år.

Wirtek opjusterede i starten af måneden sine forventninger. Få dage senere leverede selskabet regnskab, hvor de kunne rapportere en omsætningsvækst på 46% sammenlignet med samme periode sidste år. Et stort emne for Wirtek i 2021 har været opkøbet af CoreBuild. Integrationsprocessen af CoreBuild er overgået alle selskabets forventninger, og med de finansielle resultater har Wirtek taget et stort skridt i retningen af de langsigtede målsætninger for selskabets Accelerate25 strategi.

Trophy Games og FOM Technologies, som stiger hhv. 9% og 7% har ligeledes præsenteret regnskab. Ligesom Wirtek, har opkøb været et større tema for Trophy Games, der har opkøb Xombat. I første halvår af 2021 omsatte Trophy Games for 18,1 mio. kroner svarende til en vækst på 32,3%.

FOM Technologies har gennem august meddelt, at de har fået tildelt en kontrakt på Slot die coating udstyr fra Los Alamos National Laboratory. Samtidig har de tilføjet to nye distributører til det globale distributionsnetværk. I slutningen af måneden leverede FOM regnskab for første halvår af 2021, hvor omsætningen endte på 9,6 mio. kroner svarende til en vækst på 198%.

Penneo falder trods opjustering

I den røde ende slutter Penneo, DecideAct og Donkey Republic. Penneo falder 21% trods en opjustering fra selskabet ifm. halvårsregnskabet. Her meddelte selskabet, at de har oplevet en ARR-vækst på 61%, så selskabet nu har en ARR på 47,6 mio. kroner.

Den positive fremgang medvirkede til den anden opjustering i år. Efter opjusteringen guider Penneo nu med at nå en ARR på 56-60 mio. kroner mod tidligere 54-59 mio. kroner. Alligevel slutter Penneo måneden med et fald på over 20%.

Samlet overblik

August på minibørserne 2021