Efter flere uger hvor de røde farver har domineret på de danske vækstbørser, slutter over halvdelen af aktierne i grønt i den netop overståede uge.

Bedst er det gået for Seluxit, der har oplevet en stigning på 56%, mens Monsenso, CS MEDICA, Hypefactors, Risk Intelligence og DecideAct alle har oplevet en stigning på 20% eller derover. CS MEDICA har sikret trademark på det australske marked for CANNASEN®. Risk Intelligence har offentliggjort resultatet af selskabets rights issue, hvor selskabet hentede 13,8 mio. kroner før omkostninger. DecideAct har indgået en kontrakt med iPoint, som har sit hovedkvarter i Tyskland, men opererer globalt.

Ugen har også budt på tocifrede procentstigninger til LED iBond, Impero, Wirtek og Cessatech. LED iBond offentliggjorde fredag, at de havde vundet tre ordrer til en samlet værdi af 0,5 mio. kroner. Blandt disse ordrer var bl.a. et projekt i UK, hvor der forventes yderligere ordrer i første kvartal 2024. Wirtek har præsenteret foreløbige nøgletal for tredje kvartal, hvor selskabet måtte nedjustere sine forventninger til omsætningen i 2023, mens forventningerne til EBITDA blev indsnævret til den nedre ende af det tidligere udmeldte interval. Senere på ugen offentliggjorde Wirtek en ny stor kontrakt i USA med en forventet omsætning på over 1 mio. kroner for de kommende 12 måneder.

WindowMaster er steget 9%, og har vundet en ny kontrakt ifm. den omfattende renovering af Skolen på Islands Brygge i København. RISMA er steget 4%, efter selskabet har præsenteret tal for tredje kvartal, og kunne præsentere en ARR-vækst på 48% ift. samme tidspunkt sidste år. Nexcom er omvendt faldet 11% efter de har præsenteret kvartalsrapport for tredje kvartal, der viste en omsætning nogenlunde på niveau med samme periode sidste år i årets første tre kvartaler samt en markant forbedring af bundlinjen.

Donkey Republic er faldet 2% gennem ugen på trods af, at selskabet har opjusteret sine forventninger til både omsætningen, EBITDA og EBIT. Donkey Republic kunne i sin KPI rapport for tredje kvartal 2023 desuden rapportere sit bedste kvartal nogensinde med en omsætning på 40,9 mio. kroner og et EBITDA på 11 mio. kroner. Hydract har vundet endnu en ordre hos Arla Foods, men måtte dog nedjustere sine forventninger til 2023 samt suspendere den tidligere udmeldte guidance for 2024. Hydract-aktien faldt 9% gennem ugen.

Blandt ugens andre nyheder kan det bl.a fremhæves, at Dataproces har indgået kontrakt med en jysk kommune på selskabets SaaS-løsning REVIEW, Shape Robotics har sikret en ny millionkontrakt i selskabets nye marked, Moldova, Freetrailer har sat ny rekord i antallet af udlejninger med over 1 mio. udlejninger i løbet af de seneste 12 måneder, Odico har modtaget en ordre fra en ny strategisk kunde i byggebranchen i segmentet for modulært træbyggeri og Scandinavian Medical Solutions har offentliggjort salget af en PET/CT-scanner til en amerikansk flergangskunde.

NORD.investments har desuden indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at få selskabets aktier afnoteret fra First North. Astralis havde i denne uge sidste handelsdag på First North, og kan derfor ikke længere handles på børsen.