Året 2023 nærmer sig sin afslutning, og det er til at mærke på de danske vækstbørser, hvor de røde farver har domineret den seneste uge.

I toppen denne uge finder vi Audientes med en stigning på 18%, men overordnet har det været en uge med kursfald til mange aktier, der til dels kan skyldes den velkendte januar-effekt, der i år kan blive styrket af ændrede skattevilkår for aktier noteret på en multilateral handelsfacilitet som First North og Spotlight.

Jeg oplever allerede private aktionærer opsøge mulighederne for at skatteoptimere. Det skyldes bl.a., at skattereglerne for First North, Spotlight og andre multilaterale handelsfaciliteter fra 2024 vil være de samme som på hovedbørsen. Det har både en negativ og positiv effekt, hvor vi som investorer mister muligheden for at trække tab fra i anden indkomst såsom lønindkomst, mens reglerne omvendt bliver mere simple. På kort sigt kan det også medvirke til et øget salgspres på disse aktier, der i forvejen kan opleve begrænset handel.

De eneste aktier på de danske vækstbørser der slutter ugen i grønt, er udover Audientes også Scape Technologies, Freetrailer, Erria, DecideAct, CS MEDICA, Monsenso, Q-Interline, Relesys, Swiss Properties Invest og Hypefactors. Ingen af disse selskaber har mig bekendt været aktuelle med selskabsnyt den seneste uge.

I den modsatte ende finder vi Hove og Odico med fald på hhv. 20% og 19%. Hove har tiltrukket negativ opmærksomhed, efter selskabet har nedjusteret sine forventninger blot tre uger efter, at selskabet i november opjusterede sine forventninger, og ledende medarbejdere kort efter opjusteringen solgte aktier for et millionbeløb. Hove forventer nu at nå en omsætning på 180-185 mio. kroner med et EBITDA på 23-25 mio. kroner. Odico har meddelt, at administrerende direktør Henrik Jacobsen fratræder sin stilling ved udgangen af december, og derfor er på udkig efter en ny administrerende direktør.

Blandt ugens andre nyheder kan fremhæves, at Mdundo har nedjusteret sine omsætningsforventninger til regnskabsåret 2023/24. Danish Aerospace Company har nedjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023. Risk Intelligence har lanceret sin nye platform. WindowMaster er gennem Climatic by WindowMaster blevet tildelt en af Danmarks mest signifikante ordrer nogensinde, der involverer eftermontering af faldsikring.