Efter en varm og solrig fredag kan vi nu gå på weekend, og se tilbage på ugens udvikling på den danske vækstbørs.

Flere aktier slutter ugen med tocifrede procentstigninger, hvilket gælder DecideAct, Dataproces, BactiQuant, FOM Technologies, SPENN, Relesys og Astralis. Dataproces har offentliggjort deres årsregnskab for 2021/22, og har desuden annonceret flere insiderkøb efterfølgende. BactiQuant har bl.a. meddelt, at de styrker sin indsats i USA med indgåelse af en agentaftale.

Re-Match er steget 3% gennem ugen, efter selskabet har meddelt, at de modtager tilskud på 17 mio. kroner fra den franske Grand Est-region gennem ERDF som støtte til opførelsen af virksomhedens kommende fabrik i Erstein, Frankrig.

Shape Robotics er steget 1%, efter selskabet har annonceret, at de indgår en partnerskabsaftale med Samsung Electronics. Aftalen fik Shape Robotics til at øge forventningerne til omsætningen for 2022 med 15 mio. kroner, og forventer nu at opnå et positivt EBITDA i andet halvår af regnskabsåret 2022. Dermed går virksomheden ind i et nyt kapitel, hvor virksomheden giver overskud fremadrettet. Shape Robotics forventer nu at nå en omsætning på 75-85 mio. kroner mod tidligere 60-70 mio. kroner i 2022.

Efter en stigning på næsten 100% for Erria i sidste uge, er aktien faldet 9% i denne uge. Selskabet leverede fredag endnu en opjustering, og forventer nu at nå et EBITDA på 7-9 mio. kroner mod tidligere 4-6 mio. kroner. Samme dag meddelte Brain+, at Tyskland har åbnet op for en kompensation for såkaldte ”digital care applications”, hvilket er positivt for selskabets udvikling på det tyske marked.

Flere aktier slutter også ugen med tocifrede procentfald, hvor Copyright Agent, Cessatech og Conferize slutter nederst. Konsolidator falder 12%, og har meddelt, at de har indgået et CaaS partnerskab med det engelske konsulentfirma Isosceles. Isosceles rådgiver virksomheder indenfor forskellige finansielle områder, og gennem samarbejdet med Konsolidator vil Isosceles benytte Konsolidator til at levere konsoliderings- og rapporteringsservices til deres kunder.